1. از زمان پایان جنگ امپریالیستی دوم تا امروز، هر 10 سال، حداقل 5 تا 6 حادثه فاجعه بار اتمی در جهان رخ داده است. روند رخدادها تشدید مستمر قدرت تخریب و افزایش ابعاد فاجعه ها بوده است. انفجار مایاک در شوروی (1957)، آتش سوزی و انتشار مواد رادیو اکتیو در رآکتورهای مجتمع اتمی انگلیس در همان سال، انفجاری در تاسیسات اتمی (Harrisburg) امریکا در اواخر دهه 70 میلادی، انفجار معروف چرنوبیل (1986) و آخرین و عظیم ترین حادثه اتمی مربوط در فوکوشیما ژاپن (2011) از جمله این حوادث بوده اند.
2. به رغم ابعاد عظیم فاجعه های انسانی ناشی از فعالیت های هسته ای، باز هم تولید برق از طریق رأکتورها دستور کار کل دولتها و طبقه سرمایه دار دنیا است. چرا؟ به این دلیل که موجب کاهش هزینه تولید الکتریستیه و سود حاصل در این قلمرو صنعتی است. دسترسی ساده به مواد اولیه نظیر پلوتونیم و یا اورانیم، عدم پیچیدگی تکنیک مورد استفاده در قیاس با سایر تکنیک های انرژی، بارآوری کار و بازده بالای تولید، همه با هم سودها را نجومی می سازند. تولید سرمایه داری تولید برای سود است و قربانی ساختن بشریت در آستانه سود، بنیاد هستی این نظام است.
3. استخراج مواد خام برای تولید شمش های رادیو آکتیو از نقطه شروع تا ختم، محیط کار و زندگی کارگران را هلاکتبار می سازد.
زباله ها و تفاله های ناشی از کاربرد رادیوآکتیو مهمترین تهدید علیه جان انسانها و جانوران است. هیچ سیستم مطمئنی برای نگهداری تفاله های اتمی وجود ندارد. این تفاله ها حتی در عمق یک کیلومتری خاک، باز هم تا 100 هزار سال باقی می مانند و آبهای زیرزمینی را آلوده و مهلک می سازند.
4. برای استخراج اورانیم، زمین و کوه و دشت حفاری و شکافته می شوند. طبیعت، محیط زیست انسان ها و موجودات زنده در معرض تشعشات خطرزا و کشنده اتمی قرار می گیرند. اغلب معادن اورانیم پس از استخراج بدون هیچ حفاظ رها می شوند زیرا محفوظ نمودن آنها به هیچ وسیله ای ممکن نیست.
5. آب دریای بالتیک بیشترین مواد رادیو آکتیو را در جهان دارد و این در حالی است که دولت های ساحلی این دریا نظیر سوئد، آلمان، دانمارک و فنلاند هر یک خود را پیشتاز مبارزه برای پاکسازی محیط زیست می دانند!!
6. پایاب اورانیومی حوزه سبلان در شیوع سرطان دستگاه گوارشی در میان توده های کارگر و ساکنان منطقه تأثیر خیره کننده و بسیار رعب آور داشته است. ميزان راديواكتيو آب آشاميدنی این خطه كه از كوهپايه های سبلان تامين گردد، بين چهار تا هفت برابر ميزان قبل از سال 1380 است.
7. سرمایه داری امریکا فقط در پایان جنگ امپریالیستی دوم دست به کشتار اتمی عظیم بشر نزد، در جریان بمباران گسترده عراق نیز سوای انبوه سلاحها و بمبهای متعارف، از سلاحهای دارای اورانیوم رقیق شده (depleted uranium) و فسفر سفید استفاده شد. میزان استفاده از این سلاحها در جریان جنگ اول خلیج حدود 340 تن بود. اما این رقم در جریان حمله سال 2003 ارتش آمریکا به حدود پنج برابر افزایش یافت.
8. مطابق یک تحقیق دانشگاهی که در سال 2010 منتشر شد، تنها در شهر فلوجه عراق، ابتلا به انواع سرطانها چهار برابر شده است. این میزان در مورد کودکان زیر چهارده سال عراقی حدود دوازده برابر رشد کرده است.
9. حجمی از انرژی که خورشید در طول 30 دقیقه به زمین می رساند به اندازه کل آن انرژی است که بر روی زمین تولید می گردد. اگر انسان بتواند بخش کوچکی از انرژی تابنده خورشید را جذب و ذخیره کند هیچ احتیاجی به انواع دیگر انرژی نیست. اما این راه حلی است که سرمایه داری آن را به توپ می بندد زیرا هزینه اش اندک نیست و رود سودهایش شاید به اندازه سرمایه گذاری های هسته ای پرخروش نباشد. 10 سهم تولید انرژی های تجدید پذیر در دنیا در سال 2017 فقط 157 گیگاوات از کل 16000 تراوات بوده است. تقاضای انرژی در شرایط روز دنیا از سوی نظام سرمایه داری سیر صعودی انفجارآمیز دارد و قرار است تا سال 2035 بیش از 33 درصد افزایش یابد!! در چنین وضعی این حرف که حدود 30 سال دیگر سهم انرژیهای تجدیدپذیر از کل انرژی به 80 درصد رسد فقط یک فریبکاری رایج سرمایه داران و دولتهای آنها است.